tirsdag 22. februar 2011

Strawberry Cupcakes på norsk.

Jeg har fått et par spørsmål om jeg ikke kunne oversette oppskriften i forrige innlegg til norske mål. -og det kan jeg selvsagt. Her kommer oppskriften på norsk:


Strawberry Cupcakes
adapted from Martha Stewart’s Cupcakes

7 dl hvetemel
1 spiseskje bakepulver
1 teskje salt
200g smør (romtemperert)
5 dl sukker
1 1/2 teakje vanilje extract
3 store egg, plus 1 eggevitte
2 1/2 dl melk
5 dl finhakkede jordbær. Samt noen for jordbær smørkrem.


1. Forvarm ovnen til 180 grader.

2. Sil mel, bakepulver og salt i en bolle. Sett dette til siden.

3. Bland smør og sukker med mixmaster i en bolle til det er luftig. Tilsett eggene og eggehvitten. Ta et og et egg of bland i mellom.

4. Forsiktig ha i bollen med mel, bakepulver og salt, ha også i melken. Når dette er ferdig rør forsiktig inn jordbærene med en sleiv.

5. Ha røren i cupcakes formene. Stekes i ovnen i 30-35 minutter. Husk å avkjøle disse før du har på frostingen.


Strawberry Meringue Buttercream
from Martha Stewart’s Cupcakes

2 1/2 dl friske jorbær.
4 store eggevitter.
5dl sukker.
100g smør. (romtemperert)

1. Ha jordbærene i en foodprossesor (eller bruk stavmikser) Den skal bli helt silkemyk som en puree.

2. Rør egg og sukker hvitt i en bolle. Ha bollen over i vannbad og la det hele smelte.

3. Rør så i røren med en mixmaster la røren bli luftig og fin - ca 15 minutter. Røren skal bli helt avkjølt.

4. Ta så i litt og litt smør i røren mens du fortsatt mikser.

5. Ha så i jorbærrøren (pureen) og rør den inn slik at alt blandes.

La hele røren avkjøle seg litt før du pynter cupcakene.

Gotta love it ♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar