mandag 6. juni 2011

Butterscotch Cupcakes

Som dere kanskje fikk med dere så fikk jeg en fin pakke fra Møllerens for en ukestid siden.

Så i kveld gikk jeg løs på den første cupcakespakken. De her hjemme fikk velge og valget falt på Butterscotch Cupcakes. En karamell cupcake.

La oss begynne med deigen.


Veldig lett å forstå, smør og vann er alt som skal til. Den eneste tabben er at i fremgangsmetoden så står det ikke at du skal ha i vannet. Jeg vet at Møllerens har oppgitt dette på sin side og at de nye boksene er korrekte, en liten tabbe der. Men det lønner seg alltid å lese HELE baksiden på en eske!

Men med smør og vann så kommer det en helt hærlig duft av røra. Det minner meg om noe min bestemor bakte da jeg var liten. En søt duft av karamell. Jeg husker ikke helt hva min bestemor pleide å lage, men tror det var en toffeekake - og denne lukten er nærmest identisk... Deilig!

Det første jeg legger merke til med røren er at det er litt lite og jeg er litt skeptisk hvordan jeg skal klare å fylle de 15 formene som følger med. Jeg får fyllt alle (men bare så vidt) ca halvfulle, litt under sånn egentlig. Jeg ligger cupcakes som får en liten topp, men det hadde krevd mer røre. Så her må man velge - færre cupcakes eller mindre og flate cupcakes.

På pakken så står det at de skal stekes i ca 20 minutter... Jeg valgte varmluft ovn og av erfaring så bruker de mye kortere tid da, men jeg klarte det store mesterverket å snu ryggen til og glemme tiden, og vips der hadde de stått for lenge. De ble ikke brente, men litt mørke og hakket tørrere enn jeg liker...
Men dette er ene og alene min egen feil. Men en ting jeg skulle ønske det stod på pakkene var om tiden de beregner er på over/undervarme eller varmluft - for det har litt å si på røren. Noen rører trives best med over/undervarme og andre varmluft.

På pakken kan man selv velge en av to fremgansmåter for å lage glasuren. Enten smør eller smør og naturellost. Jeg liker litt mer fylde i glasuren så jeg valgte med naturellost. Glasuren lukter like godt som cupcakene, en søt duft, med hint av karamell.

Jeg pynter cupcakene med en Wilton 1B tipp som lager søte små roser.


Så kommer finalen, nemlig smaken. De lukter kjempegodt, ser gode ut, men smaker de godt? Joda, dette er en søt karamellcupcake og smaker faktisk som den lukter så det er det ingenting å si på.

Så når alt kommer til alt så får denne et lite minus for litt lite røre og feil på pakken (som de nå har rettet opp) får derfor bare terningkast


Gotta love it ♥

4 kommentarer:

 1. Gleder meg til å prøve ut disse selv. Men bare sånn til informasjon til deg. Muffins har topp, CupCakes har ikke topp :)

  SvarSlett
 2. Hei! Jeg vet at cupcakes er flatere enn muffins, men jeg liker sår de er litt runde på toppen og ikke synker på midten. Men smak og behag og hvor mye man fyller i formene :)

  Du burde absolutt prøve disse - søte og gode på smak.

  SvarSlett
 3. Jeg lurer på hvorfor smørkremen på pakningen er grønn, men din ser mer hvit.

  SvarSlett
 4. Hei.
  Fargen på pakken er mer grønn en i virkeligheten. Hvorfor det er slik vet jeg ikke. Du kan jo spørre Møllerens? :)

  SvarSlett