lørdag 3. desember 2011

Karamellcupcakes med karamellsaus og sjokoladesaus.

Forrige uke la Det søte liv ut en oppskrift på Karamellcupcakes og i dag måtte jeg bare bake de. De smakte helt fantastisk! NAM!! Disse kommer jeg garantert til å lage igjen.



♥ Ingredienser:

Karamellmuffins:
2 store egg
4 dl sukker
4 ss karamellsaus (se tips)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
150 g smør
2 dl melk
5,5 dl hvetemel

Karamellkrem:
6 dl kremfløte
400 g fløtekarameller (se tips)

Pynt:
karamellsaus


Fremgangsmåte:

Start dagen i forveien med å lage klar karamellfløten: Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og ha oppdelte karameller i den varme fløten. La karamellene smelte helt og rør fløten jevn. Sett kjelen i kjøleskapet til dagen etter.

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Pisk inn karamellsaus, bakepulver og vaniljesukker. Smelt smøret og bland med melken. Vend dette inn i deigen vekselsvis med melet til en jevn og klumpfri deig.

Sett papirformer i muffinsbrett (se tips) og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 14-16 min, eller til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl helt.

Ta kjelen med karamellfløten ut av kjøleskapet. Pisk den til en tykk og fluffy krem med elektrisk håndmikser.

Fyll karamellkremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver cupcake. Oppbevar kjølig frem til servering.

Gotta love it ♥

2 kommentarer: