♥ Ingredienser:
Karamellmuffins:
2 store egg
4 dl sukker
4 ss karamellsaus (se tips)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
150 g smør
2 dl melk
5,5 dl hvetemel
Karamellkrem:
6 dl kremfløte
400 g fløtekarameller (se tips)
Pynt:
karamellsaus
Fremgangsmåte:
Start dagen i forveien med å lage klar karamellfløten: Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og ha oppdelte karameller i den varme fløten. La karamellene smelte helt og rør fløten jevn. Sett kjelen i kjøleskapet til dagen etter.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Pisk inn karamellsaus, bakepulver og vaniljesukker. Smelt smøret og bland med melken. Vend dette inn i deigen vekselsvis med melet til en jevn og klumpfri deig.
Sett papirformer i muffinsbrett (se tips) og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 14-16 min, eller til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl helt.
Ta kjelen med karamellfløten ut av kjøleskapet. Pisk den til en tykk og fluffy krem med elektrisk håndmikser.
Fyll karamellkremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver cupcake. Oppbevar kjølig frem til servering.
Gotta love it ♥
herlig:) disse skal jeg lage :)
SvarSlettDe ble kjempegode! Anbefaler å lage de :)
SvarSlett